Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Petitie tegen 21 meter hoge toren op Havenhoofd

Wonen

HAVEN CENTRUM – De opgerichte belangengroep Stop Ontwikkeling Woontoren Havenhoofd is een campagne gestart tegen de plannen om op de plek van het voormalige restaurant Veerhuys aan het Havenhoofd een 21 meter hoge woontoren te realiseren.

De belangengroep bestaat uit bewoners van het gebouw Havenhoofd, Watersportvereniging Almere, restaurant Bakboord en veel sympathisanten. De campagne bestaat uit een online petitie die hier te vinden is. Ook hangen er banners op diverse plekken op het gebouw Havenhoofd, affiches in het dorp bij de verschillende winkeliers, zoals bij restaurant Bakboord aan de kant van het water en bij WSV Almere. In café het Lieverdje en restaurant De Jutter ligt een intekenlijst klaar. Ook delen deze horecagelegenheden flyers uit.

De groep is niet alleen tegen een torenflat aan het Havenhoofd, ze stellen ook voor om projectontwikkelaar HBA een alternatieve bouwlocatie aan te bieden en Het Veerhuys terug te kopen om het een recreatieve functie te geven, passend in het gebied.

De petitie is inmiddels in korte tijd bijna 600 getekend.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto