Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Lantaarnpalen midden op stoep: kan gebeuren

Wonen

ALMERE – Werkzaamheden van aannemers die niet goed op elkaar aansloten. Daardoor kon het gebeuren dat aan de Bosgouw enige tijd lantaarnpalen midden op de stoep stonden.

De gemeente schrijft dat naar aanleiding van schriftelijke vragen die de ChristenUnie over dit onderwerp stelde. Volgens de gemeente is de aannemer die de lantaarnpalen op de definitieve plek moest zetten een aantal dagen later gestart dan de stratenmakerploeg en was dat niet aan de gemeente doorgegeven. Daarom werden de omwonenden ook te laat geïnformeerd.

De situatie is overigens in dezelfde week alweer hersteld, zo laat de gemeente weten. Inmiddels staan de lantaarnpalen op hun definitieve plek aan de zijkant van de stoep.

De gemeente kan niet beloven dat dergelijke foutjes vaker zullen voorkomen. ‘Tegenwoordig is het werken in de bewoonde openbare ruimte geen eenvoudige opgave meer. Er is vaak sprake van meerdere partijen, (onder)aannemers en leveranciers en planningen, die zeker in deze Coronatijd, door verschillende factoren kunnen worden beïnvloed. Dit soort situaties kunnen dus helaas niet altijd worden voorkomen.’

De lantaarnpalen, midden op de stoep. (Archieffoto: Fred Rotgans)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto