Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Ouder en Kind Festival viert jubileum met kunstprojecten

Uitgaan

ALMERE – De Stichting Ouder en Kind (SOK) is bezig met het organiseren van een coronaproof Ouder en Kind Festival op zondag 11 juli 2021 op het Arnhemplein. Het wordt de vijfde editie en dit eerste jubileum wordt gevierd met twee speciale kunstprojecten. Om dit mogelijk te maken is een crowdfunding gestart op Voordekunst.nl.

Stichting Ouder en Kind (SOK) organiseert een jaarlijks terugkerend festival in Almere voor ouders en kinderen in de leeftijd van 0-14 jaar met verschillende activiteiten om samen te doen op het gebied van kunst, cultuur, sport, spel en gezondheid. De organisatie wil kunstenaars er een podium bieden om hun werk te tonen. “Ons eerste jubileum willen we vieren met twee speciale kunstprojecten, een Zingtuigen-Kunst-Installatie en de tentoonstelling Kunstenaar in focus”, vertelt iniatiefneemster Vesna Dragojevic.

Zintuigen-Kunst-Installatie

De Almeerse kunstenares Wanda van Koningsveld gaat de Zintuigen-Kunst-Installatie maken. Dit moet een installatie worden waar kinderen van 0 tot 5 jaar en hun (groot)ouders van alles kunnen aanraken, voelen, horen en ruiken. “De zintuigen-kunst-installatie is niet alleen tijdens het festival te zien en te beleven, wij lenen de installatie graag uit aan andere organisaties en festivals die bezig zijn met jonge kinderen”, aldus Dragojevic.

Kunstenaar in focus

De organistie van het festival wil hiernaast geld inzamelen voor de groeiende tentoonstelling ‘Kunstenaar in focus’. De tentoonstelling bestaat uit A1 panelen waarop de kunstwerken van de kunstenaar geprint zijn. Deze panelen worden zo duurzaam mogelijk uitgevoerd om lang gebruikt te kunnen worden. Minji Jeong was in 2020 de eerste kunstenaar in focus op het Ouder en Kind Festival. Carmen Vazquez Levie en haar dochter Lola Huizing zijn kunstenaar in focus in 2021.

Wie een financiële bijdrage wil leveren aan de kunstprojecten kan dit doen via voordekunst.nl.

Kijk voor meer informatie over het Ouder en Kind Festival 2021 op https://sokalmere.nl, Facebook en Instagram.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto