Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Renovatie Regenboogbuurt uitgesteld vanwege ‘financieel verschil’

Wonen

Door Marcel Beijer

REGENBOOGBUURT – De start van de derde renovatiefase voor de Regenboogbuurt is uitgesteld vanwege een ‘financieel verschil.’ Dat staat op de informatiesite over dit groot onderhoud. Volgens de gemeente betreft het echter een ‘ongelukkige woordkeuze’ en is er geen sprake van een financieel verschil.’

De start van de werkzaamheden stond oorspronkelijk gepland voor de tweede helft van januari. “Wij hebben te horen gekregen dat de gemeente zich genoodzaakt ziet om de startdatum uit te stellen”, zegt Rick van Mourik van de politieke partij AP/OPA die daar zeer ontstemd over is.

Op de informatiewebsite van de renovatie wordt inderdaad melding gemaakt van het uitstel tot maart 2022. ‘Er is, mede door de maatregelen rondom corona, een financieel verschil ontstaan tussen de gemeentelijke begroting, de berekening van de aannemer en het beschikbare budget. Alle partijen werken hard aan een oplossing hiervoor’, valt te lezen.

Schriftelijke vragen

Van Mourik wil ondertussen duidelijkheid van het college en heeft daarom namens AP/OPA schriftelijke vragen gesteld. Zo wil hij weten wat de gevolgen zijn voor het tijdspad voor de voortgang fase 3 en fase 4 en of er ook andere projecten worden uitgesteld. ‘Bent u het met mij eens dat het onwenselijk is om onduidelijkheid te laten bestaan over het feit waarom “een financieel verschil tussen de gemeentelijke begroting en het beschikbare budget” zonder een niet nader gemotiveerde reden, juist onzekerheid en speculaties bij burgers oproept?, vraagt Van Mourik zich af. Ook wil hij weten of het college bereid is direct in te grijpen, en prioriteiten te stellen aan onderhanden zijnde projecten om de vertraging van de voortgang zo klein mogelijk te houden. Tot slot wordt van het college een garantie gevraagd dat onderhanden zijnde projecten geen enkel hinder ondervinden van de vele financiële offers die worden gevraagd en gebracht door en voor de Floriade.

Ongelukkige woordkeuze

Volgens een woordvoerder van de gemeente is er echter geen financieel verschil en betreft het een ongelukkige woordkeuze. “Het groot onderhoud in de Regenboogbuurt is een meerjarig, ambitieus en complex project. De financiën omtrent beheer en onderhoud van de stad zijn echter ook onder druk komen te staan. Vandaar dat we even pas op de plaats moesten maken voor de start in de derde fase van groot onderhoud, ook om te kijken hoe we de bewonerswensen en de ambities nog zoveel als mogelijk een plaats kunnen geven. Van een financieel verschil is echter geen sprake en die woordkeuze is ook niet juist/ongelukkig gekozen in de communicatie. Zoals al eerder gemeld gaan we volgens planning eind mei/begin juni aan de slag met fase 3 van groot onderhoud Regenboogbuurt.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto