Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Bewoners vrezen dat bouw Vomar-woningen al begonnen is

Wonen

HAVEN CENTRUM – Omwonenden van de Vomar-supermarkt aan de Kruisstraat in Haven willen dat het huidige plan om 21 woningen bovenop de supermarkt te bouwen wordt aangepast. Ze vrezen echter dat de bouw allang begonnen is.

De bewoners zijn ontevreden over de hoogte en schaduwwerking die zal ontstaan. Twee weken geleden lieten ze tijdens de Politieke Markt al weten niet goed meegenomen te zijn in het participatieproces. Wethouder Hilde van Garderen ontkende dat deze week. Er zou een bijeenkomst zijn geweest waar 400 mensen op af waren gekomen. Bovendien wordt de gemeenteraad volgens haar gevraagd om in te stemmen met een wijziging op het bestemmingsplan, niet om in te stemmen met een bouwplan.’

Gelopen race

De bewoners vrezen echter dat de bouw allang begonnen is en dat de realisatie van de 21 appartementen ‘een gelopen race’ is. Bewoner Marjan ter Beek: “Dan komt er pal voor ons raam een metershoge muur en kijken die bewoners straks bij ons naar binnen. Bovendien wordt het steegje tussen ons blok en de supermarkt verkleint van zes naar drie meter. En die bijeenkomst met 400 mensen had betrekking op het hele plan voor Haven, niet specifiek voor dit plan. Dat is dus niet helemaal eerlijk.”

Ook René Dekker van AP/OPA denkt dat de plannen al in een vergevorderd stadium zijn. “Komende donderdag is er weer een Politieke Markt. Daarin worden moties van de PvdA en PVV besproken waarin wijzigingen worden voorgesteld op het plan. De PvdA wil dat er zeven woningen in het complex sociale huur krijgen en de PVV stelt voor om de geplande woonlaag om te draaien. Als die worden aangenomen door de gemeenteraad moet er anders gebouwd worden. Ik denk dat de wethouder dan een serieus probleem heeft.”

Gewenste optie

Het draaien van de woonlaag is voor Ter Beek in ieder geval een gewenste optie. “Dan kijken we tegen een lager deel van het complex aan en niet tegen die hoge muur. Maar het is de vraag of dat uberhaupt nog mogelijk is. Ik hoop dat daar donderdag tijdens de Politieke Markt duidelijkheid over komt.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto