Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Zorgen bij Partij voor de Dieren over reeën Almere Hout

Wonen

Door Robert Mienstra

HOUT – De Partij voor de Dieren heeft zorgen over de reeënstand in Almere Hout. Bij de partij leven vragen of de reeën in de gebieden rond Oosterwold en Nobelhorst nog wel de rust en ruimte krijgen die ze nodig hebben.

“Door de voortschrijdende woningbouw - dus het regelmatig kappen van percelen bos - en ook de toename van het aantal mensen en honden dat in deze coronatijd door het leefgebied struint, wordt datzelfde leefgebied ernstig verkleind”, zegt Marjolijn Veenstra van de Partij voor de Dieren. “Het is vooral belangrijk dat de reeën, maar ook overige wilde dieren rust en ruimte kunnen vinden in hun natuurgebied.”

Zorg

De zorg van de Partij voor de Dieren is dat door de verkleining van de leefomgeving en recreatiedruk, waaronder ook illegaal motorcrossen, de reeën en overige wilde dieren ernstig verstoord worden. “Er blijkt geen extra handhaving of communicatie te zijn om ook het overgebleven natuurgebied te beschermen tegen deze verstoringen. Ik zou dat heel graag anders zien en wil dan ook gaan kijken of er meer mogelijk is ter bescherming van de reeën in het mooie Almere Hout”, zegt Veenstra.

(Foto: AdobeStock)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto