Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Groene start nieuwbouwproject BOSS

Wonen

OVERGOOI - Samen met een groep Almeerse basisschoolkinderen hebben wethouder Julius Lindenbergh en gedeputeerde Harold Hofstra op de locatie van nieuwbouwproject BOSS in Overgooi bloemenzaden gezaaid en een ceremoniële boom geplant die staat voor de aanleg van een nieuw bos. Het project is een ontwikkeling van Timpaan.

Het zaaien van de bloemenzadenmengsel is in combinatie met Honey Highway opgezet. Honey Highway creëert een blijvend paradijs voor bijen door streekeigen, inheemse bloemenzaden te zaaien en te beheren in het project. Gedeputeerde Harold Hofstra van de provincie Flevoland: “Bijen zijn dan wel hele kleine beestjes, maar ze zijn erg belangrijk voor de bestuiving van ons gezonde voedsel. De schappen groenten en fruit in de supermarkt zouden leeg zijn als er geen bijen meer zouden zijn. Wij ondersteunen van harte dit initiatief van Honey Highway en zijn blij met een projectontwikkelaar als Timpaan die dit onderdeel maakt van gebiedsontwikkelingen.”

Groene start

Ingeborg de Jong van Timpaan: “We zijn zeer verheugd over de groene start van BOSS, waar we een echt bos aanplanten, waar straks 65 villa’s ‘te gast’ zullen zijn. Door samen met Almeerse schoolkinderen en Honey Highway te zaaien en het bomenbos met AW Groep te planten is BOSS echt gestart. Dat we op deze manier samen met de gedeputeerde en de wethouder bewustzijn creëren voor het belang van de natuur vinden we als Timpaan erg belangrijk. En natuurlijk dat de bewoners straks met veel plezier in hun eigen bos wonen en daarmee bijdragen aan de biodiversiteit.”

Biodiversiteit

Deborah Post van Honey Highway is bezig om in Nederland de biodiversiteit te verhogen. “De bijen hebben het lastig, er is veel te weinig biodiversiteit. Wij veranderen maai-afspraken en zaaien in met inheemse bloemenzadenmengsels. We zorgen voor bewustwording bij burgers, of die nu groot of klein zijn. BOSS Almere is een prachtig voorbeeld van burgerparticipatie samen met projectontwikkelaar Timpaan en partners.”

Wonen in je eigen bos

In BOSS wordt een nieuw bos geplant, waarin een duurzame villawijk wordt gebouwd. Elke villa staat op een kavel van minimaal 1.500 m2, met bomen tot aan de voordeur. De kopers worden samen eigenaar van een eigen bosrijk resort.

De ketenpartners van plan BOSS zijn projectontwikkelaar Timpaan, een bouwcombinatie van ThuisinBouwen en Vastbouw, civiel engineer en aannemer Copijn – AW Infra, OOK architecten en de duurzame energiesysteemleverancier econic.

Meer informatie: www.boss-overgooi.nl.

Basisschoolkinderen hebben bloemzaden ingezaaid en een ceremoniële boom geplant voor de aanleg van een nieuw bos. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto