Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Internationale filmprijzen voor 15-jarige Esmée uit Almere

Uitgaan

ALMERE – De 15-jarige Esmée Aarts uit Almere werd vrijdag verrast met drie internationale filmprijzen voor haar rol in de korte speelfilm ‘Het meisje uit het niets’. In bioscoop Kinepolis kreeg zij uit handen van regisseur Jose Bibian de prijs voor Best Actress van het Engelse Europe Filmfestival, de prijs voor Best Actress Short Film van de Sweden Film Awards en de Gouden Leeuw voor Best Actress van het Barcelona Planet Filmfestival.

“Ik had het echt niet verwacht, maar het is geweldig dat ons harde werken op deze manier wordt beloond. Ik ben heel trots en dankbaar”, reageert de derdejaars leerling van het Baken Park Lyceum. De ambitieuze Almeerse tiener doet niets liever dan acteren, dansen en zingen. “Ik zit ook op een musicalopleiding in Amsterdam. Welke richting ik later op wil weet ik nog niet precies. Acteren vind ik heel leuk om te doen, maar de kant van het regisseren trekt me ook wel aan.”

Op 12-jarige leeftijd maakte zij haar filmdebuut in de korte film ‘Als er geen liefde zou bestaan’, die destijds voor genodigden in première ging bij Kinepolis. In coronatijd speelde zij de hoofdrol in een nieuwe korte speelfilm, getiteld ‘Het meisje uit het niets’.

Meisje uit het niets

De film, geregisseerd door José Bibian, is ingestuurd naar de verschillende internationale filmfestivals en werd daar goed ontvangen. Het verhaal gaat over een meisje dat als vluchteling, verwaarloosd en mishandeld, vanuit het niets bij een boerderij terechtkomt. De boer ontfermt zich over haar, maar het bange meisje zegt geen woord en er is geen communicatie mogelijk. Ze helpt mee op de boerderij en langzaam maar zeker begint ze te ontdooien en op te bloeien. Ze lijkt haar plekje te hebben gevonden, totdat de boer een Amber Alert ontvangt over het meisje dat als vermist is opgegeven.

Zonder publiek

De filmfestivals vonden dit keer plaats zonder toeschouwers. De film is daarom online bekeken en beoordeeld. “Het is wel jammer dat de film ook nog niet is vertoond aan het publiek, maar ik hoop dat dat snel weer kan”, zegt Esmée. “Het was wel heel leuk om weer even in de bioscoop te zijn om de prijzen in ontvangst te nemen.”

Bekijk de trailer van de film op YouTube.

Bekijk de trailer van de film op YouTube.

Esmée kreeg vrijdag drie filmprijzen uit handen van regisseur Jose Bibian, waaronder De Gouden Leeuw. (Foto: Fred Rotgans)

Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto