Afbeelding
Almere DEZE WEEK

De Verwondering viert opening definitief pand in Nobelhorst

Wonen

NOBELHORST – Basisschool De Verwondering vierde afgelopen donderdag de opening van het definitieve pand aan de Richard Feynmanstraat in Nobelhorst.. De Verwondering, de eerste ecologische basisschool van Nederland, heeft een uniek en duurzaam gebouw.

Door de geldende maatregelen is de opening ‘klein’ gevierd. De kinderen zijn van hun tijdelijke school aan de Marie Curielaan in een muziek-optocht naar het nieuwe pand gelopen. Daar is er een lint doorgeknipt en daarmee het pand definitief geopend. De kinderen en het team van De Verwondering werden getrakteerd op een heerlijke gezonde lunch. ‘Helaas konden we dit moment niet delen met de ouders en onze samenwerkingspartners’, aldus onderwijsorganisatie Prisma. ‘Zodra het weer mogelijk is, zorgen we uiteraard voor een rondleiding en een moment om het samen te vieren.’

Ontwerp

“Het unieke aan dit ontwerp is dat het gebouw op zich al tot onderwijs leidt”, aldus de Paula van Kuijk, directeur van De Verwondering. “Diverse elementen in het gebouw en de omgeving leiden tot verwondering. Kinderen kunnen zelfs in het gebouw van De Verwondering de natuur echt ervaren.”

Verschillende aspecten van de natuur zijn terug te zien in het gebouw en er wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen. Zo zijn er onder meer ‘groene’ wanden, een bladnerfstructuur voor het dak en er is volledig in hout gebouwd. Het gebouw biedt volop ruimte om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met de natuur. Zo kan er gespeeld worden met het regenwater, dat vanaf het dak via een spuwer op het speelterrein terecht komt. Ook is er een openluchtlokaal met een moestuin en kippen.

Meer over het ontwerp is te vinden op op de website: https://verwondering-almere.nl/over-de-verwondering/ons-ecologische-gebouw/

V.l.n.r. Paula van Kuijk (directeur De Verwondering) en Meindert Eijgenstein (voormalig bestuurder Stichting Prisma Almere. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto