Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Finale van Flavourland live vanuit podium De Meester

Uitgaan

ALMERE - De finale van Flavourland 2020, die was uitgesteld vanwege de aanhoudende lockdown, vindt op zaterdag 17 april eindelijk plaats in podium De Meester. Finalisten Michael Vaillent en Lil MG uit Almere, Doubland en The Wild Hunt uit Lelystad gaan dan de strijd met elkaar aan om de jaarlijkse Flevolandse popprijs. De finale is via een livestream op YouTube en Facebook te volgen.

Flavourland is dé provinciale popprijs voor bands en acts uit Flevoland. Elke band en act uit de provincie kan meedoen aan een voorronde met de kans om als beste band of act van Flevoland te eindigen. Deze editie is vanwege corona voor publiek alleen via livestreams te volgen. Als gevolg van de Coronamaatregelen is ook het aantal finalisten gehalveerd. De uitzending start vooralsnog om 20.00 uur. Mocht de avondklok nog van kracht blijven, dan wordt de finale naar de middag verplaatst.

Vak- en publieksjury

De finale is te volgen via Youtube de Facebookpagina van poppodium de Meester. Na de optredens van de vier finalisten gaan de vakjuryleden in beraad. Zij komen met een top drie, waaraan punten worden uitgedeeld. Het publiek vormt ook dit jaar het extra jurylid. Vlak voor aanvang en tijdens de livestream wordt een link en QR-code gedeeld, zodat kijkers vanuit huis je stem uit kunt brengen. Daarmee bepaalt het publiek mee wie er gaat winnen. De punten van de jury en het publiek worden bij elkaar opgeteld en leveren zo de winnaar van Flavourland 2020 op.

De winnaar wint een geldbedrag van 1000 euro, een beker en is automatisch geplaatst voor de halve finale van de Grote Prijs van Nederland.

Flavourland wordt georganiseerd door Kunstlink Flevoland, in samenwerking met poppodia De Meester, Corneel en De Klos. Flavourland wordt ondersteund door de Provincie Flevoland. Meer informatie: www.flavourland.nl.

(Foto: Kirsten bij ‘t Vuur)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto