Afbeelding
Almere DEZE WEEK

‘Uitstel bomenkap Pianoweg is geen afstel’

Wonen

MUZIEKWIJK – Het uitstellen van de kap van acht kersenbomen aan de Pianoweg tot het najaar, zal niet leiden tot afstel van de kap. Dat laat het college weten in antwoord op schriftelijke vragen van de Partij voor de Dieren.

De partij stelde de vragen naar aanleiding van een artikel in deze krant, waarin omwonenden hun ongenoegen uitspraken over de kap van de kersenbomen, zeker omdat nog niet zo lang geleden ook andere bomen langs de weg zijn gekapt.

Volgens het college zijn de kersenbomen aan vervanging toe omdat ze sterk aftakelen en geen lange levensduur meer hebben. Bovendien brengen ze schade toe aan het aangrenzende appartementencomplex. Kap van de bomen valt in de afspraken die zijn vastgelegd in het Bomenkader. Ook qua participatie is gehandeld naar de regels: omwonenden mogen meebeslissen welke bomen in plaats van de kersenbomen worden geplant.

Geen afstel

Uit de beantwoording blijkt dat het college de bomenkap wel uitstelt, maar niet afstelt. ‘Uit de weinige reacties die wij van de bewoners hebben ontvangen op de vraag naar welke vervangende boomsoort de voorkeur uitgaat, is geen eenduidig beeld ontstaan. Omdat wij de participatie met bewoners netjes willen afronden en het plantseizoen ten einde loopt, hebben wij besloten om de werkzaamheden,uit te stellen tot het najaar van 2021.’

De kersenbomen aan de Pianoweg moeten worden gekapt. (Foto: Fred Rotgans)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto