Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Plannen voor woningbouw op tennispark Joymere in Filmwijk

Algemeen

Door Robert Mienstra

FILMWIJK – Tennispark Joymere aan de Jaques Tatilaan in Filmwijk stopt er mee. Op de locatie zijn nu plannen voor woningbouw. De woningen zullen binnen de grenzen van het huidige tennispark worden gerealiseerd met de naam Newjoymere. Ontwikkelaar Bart Kuil van The Way You Live (TWYL) neemt de zorgen van bewoners voor het aangrenzende Laterna Magicapark weg: “Er verdwijnt geen meter van het park.”

Het plan is om op het tennispark appartementen en grondgebonden woningen te ontwikkelen. “In overleg met de gemeente is een programma bepaald dat goed past op het kavel en aansluit op de behoefte in de wijk en in de stad”, zegt Kuil. “De appartementen komen langs de Tatilaan en hebben uitzicht over het park. De eengezinswoningen komen aan de zuidkant van het plan langs het Karoenpad. We ontwikkelen alleen op de plek van het tennispark, niet in het groen en dus niet in het park maar áán het park. De hoge lichtmasten en de heg verdwijnen en wij willen een open en groen plan maken dat openbaar toegankelijk wordt.”

Participatie

Bij omwonenden ontstonden zorgen over het aangrenzende Laterna Magicapark. Veel van hen zijn actief bij het onderhoud van het park. Die zorgen hoeven ze dus niet te hebben stelt Kuil.

TWYL hecht grote waarde aan een goede participatie met de omwonenden. “We starten snel met dat participatieproces waarmee we met hen in gesprek gaan. Daarin leggen we ook uit wat de plannen zijn”, zegt Kuil. “Het is veel beter de participatie snel te laten plaats vinden voordat alles al in kannen en kruiken met de gemeente is, zoals de benodigde vergunningen. Daardoor komen de omwonenden niet voor een voldongen feit te staan.”

Het bestemmingsplan moet nog gewijzigd worden. Op Joymere ligt nu nog de bestemming ‘sport’. Later wordt bekeken of de gemeenteraad nog een verklaring van geen bedenkingen moet afgeven over de wijziging van het bestemmingsplan.

Dinsdag 6 april om 19.00 uur is de eerste digitale informatiebijeenkomst voor belangstellenden. De gemeente doet ook mee aan die participatie-bijeenkomst. Aanmelden kan via de site newjoymere.nl.

De locatie voor het woningbouwplan Newjoymere. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto