Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Nog steeds geen concrete plannen voor Kasteel Almere

Wonen

ALMERE – Er zijn nog steeds geen concrete plannen om Kasteel Almere verder te ontwikkelen zegt het college. Ook tijdens de Floriade zullen bezoekers dus tegen een ruïne aankijken. Eigenaar Gravin BV bevestigt dat er nog geen concrete plannen zijn, maar wel ontwikkelingen.

Dat laat het college weten in antwoord op schriftelijke vragen van Respect Almere. Het college stelt dat het kasteel nog steeds eigendom is van Gravin BV. Volgens het college zijn er af en toe partijen die met ideeën komen, maar tot concrete of uitgewerkte plannen heeft dat tot nu toe nog niet geleid.

Het college geeft toe dat het aanzicht van het kasteel momenteel ‘niet fraai’ is, maar stelt tegelijkertijd dat tijdens de Floriade 2022 die situatie niet veranderd zal zijn. ‘Wij onderhouden contact met de eigenaar om te kijken of hier iets in kan veranderen. Op dit moment valt daar inhoudelijk niets over te zeggen. Zodra er meer bekend is over het kasteel komen wij hier bij u op terug.’

Gravin

Woordvoerder Jaap Kevelam van Gravin BV is onwetend van de schriftelijke vragen die gesteld zijn door Respect Almere. “Dat is mij niet bekend. Ik kan melden dat Gravin BV het kasteel nog steeds wil verkopen. De vastgoedmarkt is volop in beweging momenteel en voor wat betreft het Kasteel Almere zijn er wel degelijk interessante ontwikkelingen gaande. Het is alleen nog niet de tijd om daar op dit moment iets over te melden.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto