Afbeelding
Almere DEZE WEEK

EenVandaag: windmolens Almere bij natuurgebied

Wonen

ALMERE – Zes windmolens die in Almere gepland staan in het park Jaap Rodenburg (in de bocht van de Oostvaardersdijk) komen in of dichtbij een natuurgebied. Dat meldt het tv-programma EenVandaag. In Nederland staan twee op de vijf windmolens geplaatst in een natuurgebied.

EenVandaag deed het onderzoek in samenwerking met de Groene Amsterdammer en dagblad Trouw. Volgens dat onderzoek komen zes windmolens in het Almeerse park dichtbij een natuurgebied.

De oude windmolens zijn gedemonteerd en worden vervangen door tien hogere turbines met een tiphoogte van 150 meter. Om dit planologisch mogelijk te maken was er een omgevingsvergunning nodig voor het tijdelijk afwijken van het bestemmingsplan. Ook was er een verklaring van geen bedenkingen nodig. Dat is een instemming van een ander bestuursorgaan voor het verlenen van de omgevingsvergunning. Het park zal circa 38 MW stroom produceren voor circa 27.000 huishoudens.

EenVandaag

EenVandaag schenkt vandaag (woensdag) aandacht aan deze kwestie. Vanmiddag om 16.00 uur bij AVROTROS op NPO Radio 1 en vanavond om 18.15 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto