Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Crowdfunding voor grande finale maffia-trilogie Capo di Famiglia

Uitgaan

ALMERE – Als de coronamaatregelen het toelaten starten dit voorjaar de opnames voor de maffiathriller Capo di Famiglia III. De film wordt voor een groot deel in Almere opgenomen. “Het wordt de grande finale van een trilogie over de familie La Rosa”, vertelt Dirk Gunther Mohr, regisseur en hoofdrolspeler.

Voordat het verhaal over de familie La Rosa op papier kwam, spookte het idee al vijf jaar rond in het hoofd van Dirk Gunther Mohr. Het leven in twee werelden - de koude maffiawereld en de warme wereld van familie - intrigeerde hem. Welke beslissingen maak je als je familie op één komt, maar je tegelijkertijd verwikkeld bent in een spel van macht en geld?

Deel 1 (2017) en deel 2 (2020) werden succesvol ontvangen en beloond met meerdere nominaties en awards op filmfestivals. Dit motiveerde Gunther Mohr om het verhaal veder uit te breiden. “Het verhaal over de familie La Rosa is nog niet af, dit vraagt om een vervolg. Een grande finale”, aldus de acteur en regisseur, die zelf opnieuw in de huid kruipt van Vincent La Rosa. Naast bekende namen uit de eerste twee delen zullen onder meer Jörgen Raymann, Klaas Wilting en Rick Brandsteder hun opwachting maken in de nieuwe film.

Crowdfunding

Om de film te verwezenlijken is het productieteam van Capo III een crowdfundingscampagne gestart via Cinecrowd: www.cinecrowd.nl/capodifamiglia3. “Alle steun is welkom. Van publiciteit tot donaties. Groot of klein. We willen van Capo III een grande finale maken op alle vlakken”, aldus producent Yvonne Kuijn. “Als filmmakers willen we blijven creëren, blijven verwonderen. Omdat er voor ons niks mooiers is om een eigen idee uit te werken en tot leven te laten komen op het witte doek.”

Cultuurfonds Almere, Almere City Marketing en Stichting Almere Film ondersteunen de productie. De première van het grote sluitstuk van de Capo trilogie is gepland in februari 2022 in Almere.

(Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto