Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Nieuwe locatie voor Amberboom

Wonen

STAATSLIEDENWIJK – Een stevig groeiende Amberboom is vorige week verplant bij de Kinderboerderij Den Uylpark.

Tijdens de opening van kinderboerderij in 2008 plantte de gemeente de boom op het terrein. Inmiddels is de boom uitgegroeid tot een volwassen formaat en duwden de wortels van de boom tegen de tegels en groeide de kroon van de boom tegen het pand. Daarom werd de boom vorige week verplaatst naar de weide, waar de boom verder kan groeien. Wethouder van Garderen was aanwezig en heeft samen met directeur/bestuurder Liesbeth Bronkhorst van Stichting Stad & Natuur Almere, volgens goed gebruik, een wens gedaan.

Wens

Wethouder Hilde van Garderen sprak de wens uit dat de boom een lang leven beschoren is. “En dat wens ik ons Almeerders ook. Eigenlijk staat deze boom symbool voor ons.” Ook Liesbeth Bronkhorst van Stad & Natuur, waar kinderboerderij den Uylpark onderdeel van uitmaakt, bracht een wens uit: “Ik wens dat we weer heel snel met elkaar een heel mooi leven hebben en elkaar kunnen ontmoeten, en vooral ook voor alle kinderen van Almere”.

De kinderboerderij is helaas voorlopig nog gesloten vanwege de coronamaatregelen, maar ook van buiten het hek is de boom al te bewonderen

De boom werd verplaatst zodat hij door kan groeien. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto