Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Coalitie wil twee Floriadedirecteuren

Algemeen

Door Robert Mienstra

ALMERE – De coalitiepartijen VVD, GroenLinks, CDA, ChristenUnie en Leefbaar Almere willen een vervanger aantrekken voor de vertrekkende Floriade-directeur Pieter Cloo. Dit bleek tijdens de Politieke Markt van afgelopen donderdag.

Een motie van PvdA, PVV, Partij voor de Dieren, Respect Almere en AP/OPA om met één directeur door te gaan, kreeg de handen bij de coalitie niet op elkaar. Wel steunen de meeste partijen de motie dat de nieuwe directeur niet meer dan 209.000 euro per jaar mag verdienen.

Het belangrijkste argument van de coalitiepartijen om toch een tweede directeur aan te stellen is dat deze aan de slag moet met het binnenhalen van sponsors voor de Floriade. De nieuwe directeur moet zich gaan bezig houden met lobbyen voor de Floriade, communicatie en sponsoring.

Wethouder Hoek ontraadde de motie om met één directeur door te gaan: “We hebben in 2020 besloten de Floriade BV aan te laten sturen door twee directeuren. We moeten op volle kracht naar de eindstreep.”

Ondemocratisch

De partij NIDA Almere stelde de motie voor waarin ‘de gemeenteraad haar volledige steun uitspreekt aan de Floriade BV daar waar het gaat om het werk wat nog gedaan moet worden en de inspanningen die verricht dienen te worden om van de Floriade Expo 2022 een succesvolle evenement te maken.’ De meeste partijen toonden zich ronduit verbaasd over deze motie en vonden hem overbodig, “Hij gaat tegen het democratische gedachtegoed van de raad in”, stelde Ruud de Jonge van de PvdA, “met zo’n motie is er geen ruimte meer voor kritiek.” Jesse Luijendijk van de Partij voor de Dieren sloot zich daarbij aan: “Wij blijven opkomen voor de groene belangen in onze stad en blijven strijden tegen onrecht. Onze democratische rechtstaat is een groot goed en daar zullen wij pal voor blijven staan, ook als anderen liever de andere kant op kijken.”

Na alle kritiek besloot NIDA de motie in te trekken.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto