Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Opel lanceert nieuwe ‘design’ Mokka

Auto

Door Rob van Ginneken

ALMERE - Opel lanceert een compleet nieuwe Mokka. Hij was al even in het nieuws, maar nu zijn de eerste dan echt in ons land te zien geweest. Een klein testvlootje van de fabriek gunde een handvol autojournalisten de eerste indrukken.

Dat moet zo ongeveer iedereen zijn opgevallen die ‘onze’ Mokka tijdens de eerste ritten in het oog kreeg. Opel koos als lanceringskleur groen. Tamelijk felgroen zelfs en dat blijkt een standaardlak voor de elektrische Mokka-e! Technisch gesproken is deze auto nauw verwant aan modellen van Peugeot, Citroën en DS. De Duitsers willen zich nadrukkelijk onderscheiden met het design. Het moet gezegd: zeer geslaagd, al mag het wat ons betreft ook wel in een iets tammere kleurstelling. We zullen in toekomstige modellen veel van deze nieuwe ‘koers’ terugzien, want de zogenaamde ‘Vizor’ wordt het gezicht van Opel.

Gedurfd

Noem het strak, modern en een tikje gedurfd. Van alle kanten gezien zelfs. Ook het half zwevende dashboard oogt bijna futuristisch en ‘onze’ auto krijgt sowieso een stijlvol interieur mee. Strakke vormen, zachte materialen, carbonfiber- en suède-achtige accenten in combinatie met een blik vol hightech features. Kortom: niemand zal de Mokka verwarren met een auto van de andere PSA-merken. Ook wat waard.Zoals altijd heeft karakter ook zijn nadeeltjes. De Mokka-e rijdt met zijn 136 pk bijzonder plezierig en bovendien aardig dynamisch, maar door die eigenzinnige vormen is het zicht schuin achter niet ideaal. Ook de beenruimte achterin houdt niet over. Maar toch… de eerste indrukken zijn absoluut positief. Een auto voor mensen die niet van grijze muizen houden, zogezegd. Vanaf ruim 26 mille is hij er met de pittige 1,2-liter turbo benzinemotor en voor weinig meer heb je dan de zakelijke Business Elegance uitvoering. De elektrische Mokka-e is er vanaf ruim 33 mille. Foto’s: aangeleverd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto