Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Online prijsuitreiking Architectuurprijs Almere

Wonen

ALMERE – De afgelopen maanden is er door de kinderjury, de vakjury en het publiek gestemd op de genomineerden voor de Architectuurprijs Almere (APA) 2020. Op 1 februari zal tijdens de online prijsuitreiking bekend worden gemaakt wie de winnaars zijn en wie de trofee en het geldbedrag van 2500 euro in ontvangst mogen nemen.

De APA 2020 werpt een blik op de meest bijzondere architectuur die binnen de Almeerse gemeentegrenzen is herrezen in de afgelopen twee jaar. De prijs is vooral bedoeld om de architectuur in Almere zichtbaar te maken bij een groot publiek.

De organisatie van de APA 2020 is in handen van Kunstlinie, die er een bijzondere uitreiking van gaat maken. Normaliter met een volle zaal en een hapje en drankje binnen handbereik, maar met creatief vermogen en flexibiliteit zal de uitreiking op 1 februari toch kunnen plaatsvinden. Online kunnen de kinderen, de jury en natuurlijk het publiek dat heeft gestemd er bij aanwezig zijn. Aanmelden voor de gratis livestream kan via een link op https://architectuurprijs.almere.nl.

Genomineerden

1. De Hoeve Nobelhorst, Heren 5 Architecten

2. Skills Garden, René Wormhoudt

3. Achillesveld, HundFalk Architecten

4. Zuidhuis, Daniel Venneman, Woonpioniers

5. Tiny Church, Pieter ter Veen, Blacklines

6. Labyrinth of the Senses, Arc2

7. Boomrijk, van Bergen Kolpa

8. San Francisco, Klunder Architecten

9. Duinport IV, KVB Architecten

10. Esplanade, Echo-UrbanDesign

Prijs

Op 1 februari wordt bekendgemaakt wie de winnaars zijn van de APA 2020. De gelukkige winnaars ontvangen een trofee en een geldbedrag van 2.500 euro. De prijs is voor de ontwerper, het architectenbureau of de architect. Naast de publicatie van het juryrapport zal er tevens een pop-up tentoonstelling te bewonderen zijn met alle genomineerde ontwerpen en prijswinnaars.

In een digitaal archief krijgen alle genomineerde projecten een plek, zodat zij een jarenlange inspiratiebron zijn voor de gemeente, ontwikkelende partijen en andere geïnteresseerden.

Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto