Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Vier verdachten aangehouden voor overvallen telefoonwinkel

Algemeen

ALMERE – Naar nu blijkt heeft de politie maandagmiddag 25 januari vier mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de twee gewelddadige overvallen op een telefoonwinkel aan de Stationsstraat in Stad. Een nieuwe overval is hoogstwaarschijnlijk verijdeld.

De overvallen vonden plaats op dinsdag 17 november en zondag 29 november op klaarlichte dag. Het personeel werd bedreigd met vuurwapens. Een aantal mensen zag van dichtbij zelfs een vuurwapen op hen gericht. Gelukkig raakte niemand gewond maar de impact die de overvallen hadden op de aanwezigen was er niet minder om.

Rechercheteam

Er is direct een rechercheteam opgericht om de overvallen te onderzoeken. Veel getuigen werden gehoord en camerabeelden bekeken. Ook zijn er sporen onderzocht en is het observatieteam ingezet. Dit alles leidde uiteindelijk naar de vier verdachten.

Nieuwe overval

De politie had aanwijzingen dat er een nieuwe overval werd voorbereid. Om te verhinderen dat deze overval kon plaatsvinden, zijn de verdachten afgelopen maandag opgepakt terwijl ze in een auto zaten. Twee verdachten (17 en 18 jaar uit Almere) zijn na verhoor naar huis gestuurd. Zij blijven verdachten en er zal verder onderzoek volgen naar hun rol. De twee andere verdachten zijn Almeerders van 20 en 22 jaar en worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. De recherche verwacht dat er meer aanhoudingen zullen volgen.

(Foto: Kunstlinie x Black Childish)
Tentoonstelling 'Stille Wateren' vertelt verhaal over slavernijverleden Uit 20 uur geleden
Farah en Seka uit Almere staan in de finale van Mrs Netherlands Universe. (Foto: Gerard Nuijten)
Tweede Almeerse finalistes Mrs Netherlands Universe Algemeen 21 uur geleden
Jos van Hulst (derde van rechts) benadrukte eind januari tijdens een speciale raadsbijeenkomst dat kunst en cultuur gelijke tred moeten houden met de groei van de stad. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Noodkreet theatergroep Suburbia over bezuiniging op kunst en cultuur Algemeen 21 uur geleden

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto