Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Dobberend Bos aangekomen op Floriade

Wonen

FLORIADE – Het Dobberend Bos is vanuit Rotterdam aangekomen op het terrein van de Floriade. Dit werk van kunstproducent Mothership is een geschenk in bruikleen van Rotterdam aan Floriade. Het bos bestaat uit 20 gerecyclede zeeboeien uit de Noordzee gevuld met 20 Hollandse iepen. De bomen werden met kranen van diepladers getild en te water gelaten in de oude jachthaven van Haddock.

Het Dobberend Bos is een concept van Jeroen Everaert, founder van kunstproducent Mothership, gebaseerd op het kunstwerk ‘In Search Of Habitus’ van kunstenaar Jorge Bakker. Het Dobberend Bos dreef vijf jaar in de Rijnhaven in Rotterdam.

Van den Berk Boomkwekerijen heeft de bomen ter beschikking gesteld. De iepen (Ulmus ‘Dodoens’) zijn sterke en windbestendige bomen. “We halen bomen uit hun gebruikelijke context om de nieuwsgierigheid van bezoekers te wekken. Enerzijds is het een oproep om goed voor bomen te zorgen, ze zijn immers essentieel voor het leven. Anderzijds vragen we aandacht voor de klimaatverandering. Als we niet oppassen, dobberen bomen door de zeespiegelstijging straks echt op het water.”, aldus Anneke de Jong, Van den Berk.

De boeien met de iepen worden te water gelaten. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto