Afbeelding
Almere DEZE WEEK

(Ver)bouw De Roef start in januari

Wonen

HAVEN CENTRUM – De (ver)bouw van gebouw De Roef, het allereerste gebouw in Almere, gaat in januari van start.

Gebouw De Roef, dat nu al enige tijd leeg staat, werd in de beginjaren van Almere gebruikt als café-restaurant, vergaderzaal, trouwzaal, kerk, feestzaal en cultureel centrum en heeft daardoor een historische betekenis. Mede ook omdat de eerste bewoners er feestelijk de sleutel van hun huis kregen overhandigd.

Er was daarom flink wat weerstand tegen de (ver)bouw. Getracht werd om het pand een monumentenstatus te geven. Maar vastgoedeigenaren en de projectontwikkelaar lieten weten dat het verouderde gebouw onverhuurbaar zou worden. De gemeente had bovendien geen geld liggen om het pand te kopen, zoals bijvoorbeeld met Bivak 1, het voormalige politiebureau, nog wel is gedaan. ‘De keuze was: leefbaarheid aan de Markt in Haven of een monumentenstatus’, zei wethouder Hilde van Garderen daar destijds over.

De projectontwikkelaar heeft aangegeven dat bij de (ver)bouw van het pand, de kenmerken van de oude Roef herkenbaar zullen blijven.

De laatste jaren was in de Roef kledingwinkel Vögele gevestigd. Daarna verschenen er soms pop-up winkels, maar het pand stond voornamelijk leeg.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto