Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Suzuki Swace ruime Full Hybrid Wagon

Auto

ALMERE – Opnieuw pleegt Suzuki leentjebuur bij moeder Toyota. Eerder lanceerde het de Across plug-in hybride als zustermodel van de Toyota RAV4. Nu krijgt de Corolla een Suzuki kloon: de Swace. Die is nu al te bestellen voor een prijs vanaf 31.800 euro. In januari staat hij bij de dealers.

De Suzuki Swace is een ruime wagon, dankzij zijn flinke wielbasis van 2,70 meter. Zo biedt hij plaats aan vijf inzittenden en er is maar liefst 596 liter laadruimte beschikbaar. Met de achterbank neergeklapt is dat zelfs maximaal 1.606 liter, met een volledig vlakke laadvloer.

Er zijn slechts twee versies van de Swace leverbaar: Select en Style. Tot de standaarduitrusting van de Select behoren LED-verlichting inclusief grootlichtassistent, climate control, 16-inch lichtmetalen wielen, stoelverwarming, stuurwielverwarming, 8- inch touchscreen, en het tot Suzuki Safety System omgedoopte Toyota Safety Sense met onder meer Dynamic Radar Cruise Control, Pre-Collision System, Road Sign Assist en Lane Tracing Assist.

De Style is nog completer met Bi-LED-koplampen, parkeersensoren rondom, Smart Entry & Start System, sfeerverlichting in het interieur, draadloos laden voor mobiele telefoons en een uitgebreider pakket aan assistentie- en veiligheidssystemen. De Swace Style is te bestellen vanaf 33.800 euro.

Onder de motorkap van de Swace ligt een Full Hybrid-aandrijflijn met een 53 kW/72 pk sterke elektromotor gecombineerd met een 1,8 liter benzinemotor met 72 kW/98 pk. Dit zorgt voor een systeemvermogen van 90 kW/122 pk. Het gemiddeld verbruik ligt op van 4,5 l/100 km (WLTP) en een CO2-uitstoot van 103 g/km. Bestuurders kunnen kiezen uit vier Drive Modes: Normal, Eco, Sport en EV. In de EV-stand kan de Swace korte afstanden volledig elektrisch afleggen.

De Suzuki Swace is een kloon van de Toyota Corolla Wagon.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto