Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Spooronderdoorgangen Buiten worden kunstproject

Wonen

BUITEN CENTRUM - De gemeente gaat de twee spoordoorgangen in het centrum van Almere Buiten onder handen laten nemen door kunstenaars. Gegadigden kunnen zich aanmelden.

De gemeente Almere gaat met Arttenders, dat lokaal talent in de spotlight wil zetten, tot 29 november op zoek naar kunstenaars, makers en ontwerpers. Samen moeten die een beleving creëren voor de twee spooronderdoorgangen bij station Almere Buiten. Op deze manier wordt gewerkt aan een kwaliteitsimpuls voor Almere Buiten Centrum. Het resultaat moet leiden tot een aantrekkelijke omgeving.

Snoepkunstenaar

In 2016 nam de Almeerse ‘Snoepkunstenaar’ de pilaren bij het station Almere Buiten al onder handen met geschilderde designs die verwijzen naar de veertien buurten in Buiten. De ontwerpen werden gekozen door inwoners van dit stadsdeel. Een geslaagde campagne die de aandacht heeft gevestigd op het belang van kunst in de openbare ruimte en buurtparticipatie. Een mooi voorbeeld van wat er mogelijk is in het stadsdeel.

Permanente make-over

Onder de noemer Beleving Spooronderdoorgangen Almere Buiten Centrum gaat Arttenders in opdracht van de gemeente nu een stap verder. Samen creatieve talenten uit Almere zullen zij onder het station een ‘beleving’ creëren in de vorm van een permanent toegepast kunstwerk dat een eyecatcher moet worden en een welkom gebaar vormen die een verbinding leggen tussen beide zijden van het station en het centrum. Tegelijk worden vragen rond veiligheid, verlichting, verblijfskwaliteit en het tegengaan van zwerffietsen op eigenzinnige wijze beantwoord.

Zoektocht

De zoektocht naar de kunstenaar die samen met Arttenders aan de slag gaat met de spooronderdoorgangen is geopend tot zondag 29 november. Iedere kunstenaar, maker of ontwerper die woont, werkt of een nauwe band heeft met de stad, kan zich aanmelden. Aanmelden kan via www.arttenders.com/StationAlmereBuiten.

Eén van de onderdoorgangen van het spoor in Buiten. (Foto: aangeleverd)

Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto