Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Bouw nieuwe Beitelbrug na 9 maanden afsluiting van start

Wonen

KRUIDENWIJK/MARKERKANT – Fietsers en voetgangers kunnen al sinds eind januari geen gebruik maken van de Beitelbrug tussen de Kruidenwijk en de Markerkant. “Bewoners van de Kruidenwijk moeten een behoorlijk stuk omfietsen om in het centrum te komen”, zegt bewoonster M. van Ark die zich afvraagt hoe lang dit nog gaat duren.

“De brug was aan vervanging toe. Goede zaak zou je denken. Maar na de afsluiting is er de hele zomer niets met de brug gedaan, tot hij een aantal weken geleden helemaal is afgebroken. Omfietsen is op zich niet zo heel erg, maar met het slechte weer en de donkere dagen in aantocht niet fijn. Ik, en vele bewoners met mij, ondervinden veel ongemak door de afsluiting.” De bewoonster hoopt dan ook dat er snel vaart gemaakt wordt met die brug.

Zeer slechte staat

Bij een schouw was gebleken dat de Beitelbrug, die Markerkant 13 en Markerkant 14 met elkaar verbindt, in zeer slechte staat verkeerde. Daarop werd eind januari besloten de brug af te sluiten. Volgens een woordvoerder van de gemeente stond de brug al op de lijst met te vervangen bruggen en de voorbereiding hiervan was al gestart. De omgevingsvergunning is inmiddels verleend.

“Normaal gesproken stellen we de sloop zo lang mogelijk uit, tot vlak voor de start van de nieuwbouw. De brug is in september gesloopt in verband met het niet meer garanderen van het veilige gebruik van deze brug.”

De gemeente laat weten dat de nutsbedrijven op 13 november de huidige kabels gaan verwijderen en dat de aannemer vanaf maandag 16 november start met de bouw van de nieuwe Beitelbrug. De verwachte opleverdatum is in half tot eind januari 2021.

De Beitelbrug is sinds eind januari afgesloten en in september gesloopt. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto