Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Kinderjury buigt zich over genomineerden Architectuurprijs Almere

Wonen

FILMWIJK - De kinderjury van de Architectuurprijs Almere werd dit jaar gevormd door leerlingen uit groep 7 en 8 van basisschool De Caleidoscoop. Door hun deelname aan de doorlopende culturele leerlijn KIDD (Kunst is dichterbij dan je denkt) hebben ze de nodige ervaring opgedaan met architectuur.

.

Op dinsdagochtend 3 november bogen Ilse, Leish, Nora, Jaede, Alexander, Rosalie, Mehrshad, Sander en Giovanni zich over deze pittige klus. Eerst bespraken ze alle ontwerpen. Herkenden ze de projecten, wat viel hen op, welke materialen zijn gebruikt, zijner speciale vormen gebruikt, of locaties? Hoe duurzaam zijn de projecten? Er was veel te overleggen.

Na uitvoerige uitwisselingen van argumenten konden ze een Top 5 samenstellen. Toen werd het lastig. Welke ontwerpen verdienden een plekje in de volgende ronde? Na 1,5 uur overleg waren ze eruit. Individueel stemden ze op hun favoriet uit de top drie. De stemmen werden geteld en de winnaar is bekend, maar de uitslag wordt nog even geheim gehouden. De winnaar wordt tegelijkertijd met die van vak- en publieksjury bekendgemaakt op 29 november.

De kindejury, bestaande uit leerlingen van de Caleidoscoop, boog zich vorige week over de genomineerden voor de Architectuurprijs Almere. (Foto: Fred Rotgans)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto