Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Geluidsscherm Brugmark kan er volgend jaar komen

Wonen

DE MARKEN – Het is mogelijk om langs de Noorderdreef ter hoogte van de wijk De Marken een twee meter hoog geluidsscherm te plaatsen. Het scherm geeft een reductie van 10 decibel. Voor de bewoners is dat niet voldoende.

De bewoners klagen al maandenlang over over geluids- en milieuoverlast van de dreef. Een aantal huizen langs de Brugmark grenst met hun achtertuin erg dicht aan de Noorderdreef, die de laatste jaren steeds drukker wordt. Hierdoor is er veel overlast van geluid en uitstoot. Op aandringen van D66 en VVD werd de gemeente verzocht serieus onderzoek te doen naar de mogelijkheid tot het plaatsen van een geluidsscherm.

Dit onderzoek is inmiddels afgerond. De gemeente laat de bewoners in een brief weten dat het mogelijk is om een geluidsscherm te plaatsen langs de dreef, zonder dat er bomen gekapt hoeven te worden. Voor de plaatsing is wel werkruimte nodig en moeten wat bomen en struiken worden verwijderd. Na afloop van de werkzaamheden kan deze ruimte worden ingezaaid met gras en wordt klimop geplant om het scherm een groene uitstraling te geven. Het scherm biedt een geluidsreductie van 10 decibel.

Vergunning en geld

Voor het plaatsen van het scherm is wel een omgevingsvergunning nodig en moet budget worden vrijgemaakt. Het college wil dit opnemen in de MIPA (Mobiliteits Infrastructuur Programma Almere), maar niet alle projecten daaruit kunnen worden bekostigd. Daar beslist uiteindelijk de gemeenteraad over. Stemt de gemeenteraad in dan kan het scherm volgend jaar geplaatst worden.

Bewoner John Wessels laat namens de bewoners in een reactie weten niet tevreden te zijn met het onderzoek. “Vooral de geluidsoverlast geeft voeding voor acties. Het is ook onduidelijk wanneer één en ander plaats gaat vinden. Het kan nog wel drie jaar duren voordat het scherm er staat.”

De bewoners protesteren tegen de overlast met een spandoek. (Archieffoto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto