Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Beoogd uitbater coffeeshop Buiten vindt nieuwe locatie

Wonen

BUITEN – Fumar BV, de beoogd uitbater van de coffeeshop in Buiten, heeft in dit stadsdeel een alternatieve locatie gevonden. Aanvankelijk zou de coffeeshop bij het haventje aan de Evenaar komen, maar die locatie kreeg niet de zegen van de gemeenteraad. Elders in Buiten zag de gemeente geen alternatieve locatie die geschikt zou zijn. De uitbater ziet die dus wel.

Dat blijkt uit beantwoording van schriftelijke vragen die NIDA Almere heeft gesteld. De partij wilde weten waarom er in Buiten nog steeds geen coffeeshop is en of de gemeente nog in gesprek is met de beoogd uitbater, Fumar BV.

Het college laat NIDA weten dat er nog steeds gesprekken gaande zijn en dat Fumar BV een alternatieve locatie heeft gevonden, waar nu naar wordt gekeken. De locatie is nog niet bekend gemaakt.

Beleid

Zoals in het Coffeeshopbeleid gemeente Almere 2013 is bepaald, worden binnen de gemeente maximaal vier gedoogbeschikkingen afgegeven voor het exploiteren van een coffeeshop: twee in Stad, één in Haven en één in Buiten. Op dit moment zijn drie gedoogbeschikkingen afgegeven. De laatste is dus bestemd voor Almere Buiten.

NIDA stelt in haar vragen dat er op dit moment op verschillende plekken in het openbaar flink wordt gedeald en dat daarom snel een vierde coffeeshop nodig is. Het college bestrijdt dat: ‘In vergelijking met andere grote steden kunnen wij uit de cijfers niet concluderen dat dit in Almere op ‘flinke’ schaal gebeurt, aangezien het aantal drugsmisdrijven afgezet tegen het aantal inwoners sinds 2018 in Almere onder het gemiddelde van de grote steden blijft. Dit geldt ook voor de overlast van drugs.’ Ook het voorstel van NIDA om een vijfde coffeeshop toe te laten, vindt vooralsnog geen gehoor bij het college. ‘Alhoewel Almere een coffeeshopgemeente is met een lage coffeeshopdichtheid en het inwoneraantal naar verwachting zal blijven groeien, richt onze aandacht zich eerst op de vierde, beschikbare gedoogbeschikking.’

De uitbater zegt een geschikte locatie gevonden te hebben voor een vierde coffeeshop in Buiten. (Foto: Adobe Stock)

Afbeelding
(Foto: Kunstlinie x Black Childish)
Tentoonstelling 'Stille Wateren' vertelt verhaal over slavernijverleden Uit 20 uur geleden
Farah en Seka uit Almere staan in de finale van Mrs Netherlands Universe. (Foto: Gerard Nuijten)
Tweede Almeerse finalistes Mrs Netherlands Universe Algemeen 21 uur geleden
Jos van Hulst (derde van rechts) benadrukte eind januari tijdens een speciale raadsbijeenkomst dat kunst en cultuur gelijke tred moeten houden met de groei van de stad. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Noodkreet theatergroep Suburbia over bezuiniging op kunst en cultuur Algemeen 22 uur geleden

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto