Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Leefbaar pleit voor afschaffen betaald parkeren in Buiten

Wonen

Door Robert Mienstra

ALMERE – Leefbaar Almere pleitte bij monde van raadslid Frits Huis afgelopen donderdagavond op de Politieke Markt voor het afschaffen van betaald parkeren in Almere Buiten. Daarmee zouden de ondernemers meer bezoekers kunnen krijgen. De raad vergaderde over de plannen om het centrum van Buiten te ontwikkelen.

“In Poort, Hout, Nobelhorst, Oosterwold en Haven is geen betaald parkeren”, stelde Huis. “Waarom dan wel die uitzondering in Buiten? Zonder betaald parkeren kunnen de winkeliers zich in Buiten veel beter ontpolooien.”

Het college legde een toekomstvisie over Buiten voor aan de raad waarin staat dat het centrum van Buiten moet uitgroeien tot een aantrekkelijk stedelijk knooppunt. Het gebied moet als één gebied optimaal benut worden met behoud van het eigen karakter voor Doemere en Buitenmere. Zo zal een aantrekkelijk gebied voor Almeerders tot stand komen die zoeken naar comfortabel, ontspannen stedelijk wonen en een aantrekkelijk en gevarieerd woningaanbod. De detailhandel zal worden ingekrompen om leegstand te voorkomen en plaats te maken voor extra woningbouw in het midden en hogere segment.

Omarmen

Alle partijen omarmden dit plan. Op details willen partijen de visie nog wel bijsturen. Zo opperde de VVD een plan voor een kartbaan, wil de ChristenUnie dat de kerk de Drieklank en het Leger des Heils bij de plannen wordt betrokken en pleitten de Partij voor de Dieren, SP en PvdA voor betaalbare sociale woningbouw of compensatie daarvoor in andere stadsdelen. Ook werd het opknappen van het haventje genoemd.

Frits Huis van leefbaar Almere. (Archieffoto aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto