Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Appartementen in voormalig apotheekgebouw Haven

Wonen

HAVEN CENTRUM - Het voormalige apotheekgebouw aan de Markt in Almere Haven wordt getransformeerd tot appartementencomplex. Het nieuwe gebouw krijgt de naam Meerhaven.

In Meerhaven is plaats voor bewoners van verschillende gezinssamenstelling; van studenten en gezinnen met kinderen tot senioren. De verschillende leeftijden van bewoners in één gebouw moet een nieuwe dimensie aan het wonen toevoegen. De acht exclusieve appartementen variëren van 46 tot 120 m2 en zullen worden verhuurd in de vrije sector.

De appartementen liggen aan de rand van het winkelcentrum van Almere Haven, naast een grote parkeerplaats en het gezondheidscentrum. Het gebouw krijgt een nieuwe moderne uitstraling en wordt van binnen geheel gerenoveerd. Aan duurzaamheid is ook gedacht. De nieuwe gevel wordt volledig geïsoleerd en op het dak worden zonnepanelen geïnstalleerd om het energiegebruik te reduceren.

Vorige week is door Jolanda Labruyere, eigenaresse van het pand, het contract getekend met Vreeswijk en Koebrugge bouwmaatschappij BV voor de transformatie van het gebouw. Het nieuwe gebouw is ontworpen door Karin Penning van Penning architectuur en stedenbouw.

Vanaf oktober 2021 zullen de appartementen klaar voor gebruik zijn. Mail voor meer informatie over Meerhaven naar meerhaven@gmail.com. t.a.v. Jolanda Labruyere.

(Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto