Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Kia lanceert Stonic GT-Line

Auto

ALMERE - Kia komt met een sportieve Stonic GT-Line. Hij staat in januari bij de dealer voor een prijs vanaf 26.795 euro. Hij heeft niet alleen dynamische looks, maar ook een sportief en luxe interieur en heeft een motor met 48V mild-hybridetechnologie.

De meest opvallende kenmerken van de Stonic GT-Line zijn de sportieve voor- en achterbumpers, neus met geïntegreerde LED-mistlampen, extra luchtinlaten, tiger nose grille gespoten in sportieve tinten en zwarte buitenspiegelkappen. Achter zien we een sportieve achterbumper met diffusor.

Ook vanbinnen toont de Stonic GT-Line zijn sportieve karakter. Het meest in het oog springt de carbon-look afwerking van het dashboard.

De stoelen zijn bekleed met een zwarte stof/lederlook combinatie met witte biezen en een nieuw ontworpen GT-Line D-shaped stuurwiel bekleed met geperforeerd leder met contrasterende stiksels.

De Stonic GT-Line krijgt de nieuwste innovaties mee, zoals standaard ‘clutch-by-wire’ handgeschakelde zesbak en de ‘EcoDynamics+’ aandrijflijn, die de ‘Smartstream’ 1.0 T-GDi benzinemotor met 74 kW/100 pk of 88 kW/of 120 pk koppelt aan een geavanceerd 48V MHEV-systeem met elektrische ondersteuning en een regeneratief remsysteem.

Ook automaat

Kia levert de Stonic GT-Line overigens ook met de 7DCT-automaat met dubbele koppeling. Beide transmissies, de iMT en 7DCT, maken ‘zeilen’ mogelijk om het brandstofverbruik verder te verlagen. Deze functie werkt bij snelheden tot 125 km/uur en de motor wordt opnieuw geactiveerd wanneer de bestuurder het gas-, rem- of koppelingspedaal bedient.

De Kia Stonic GT-Line is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. De GT-Line heeft standaard onder meer 17-inch lichtmetalen wielen, aluminium pedalen, stoel- en stuurwiel verwarming, LED-mistlampen vóór en 8-inch full map navigatie met UVO Connect en Kia Live services. De GT-PlusLine heeft verder nog vernieuwde full LED-koplampen, schuif-/kantel zonnedak, kruisend verkeersdetectie achter en dodehoek detectie. De GT-PlusLine met DCT7 automaat voegt hier nog adaptieve cruise control en snelheidsbordenherkenning aan toe.

Prijzen van de Kia Stonic GT-Line beginnen bij 26.795,euro en voor de GT-PlusLine moet 1.000 euro meer betaald worden.

Extra sportieve accenten maken de Kia Stonic GT-Line aantrekkelijker. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto