Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Speciale ‘Houd de lijn vrij’- tegel onthuld voor Stadhuis

Algemeen

Door Robert Mienstra

ALMERE – Leden van Oogvereniging Flevoland hebben vorige week voor het stadhuis een nieuwe stoeptegel onthuld. Dit is gedaan in samenwerking met de Werkgroep ViP-Almere. De opvallende, blauwe tegel draagt het campagnepictogram van ‘Houd de lijn vrij!’ en roept weggebruikers op om geleidelijnen vrij te houden van obstakels.

Voor mensen die slechtziend of blind zijn is het van groot belang dat geleidelijnen, de geribbelde tegels op straat en op stations, worden vrijgehouden. Zij volgen deze lijnen met hun taststok of voeten om veilig hun weg te vinden. Helaas weten veel mensen niet waar deze lijnen voor dienen en staan er vaak obstakels op: tassen, fietsen, reclameborden en zelfs complete terrassen. Dat levert lastige en vaak zelfs gevaarlijke situaties op.

Lijnen

De tegel is blauw en draagt het campagnepictogram: een figuur die met zijn taststok over de geleidelijn loopt, met daarnaast het woord ‘vrijhouden’. Zo wordt structureel aandacht gevraagd voor het vrijhouden van geleidelijnen en wordt de openbare ruimte toegankelijker en veiliger voor mensen met een visuele beperking.

Bij het fietspad tussen het stadhuis en Café op 2 liggen aan weerszijden witte tegels met bobbels. Die betekenen voor slechtzienden en blinden ‘pas op gevaar, oversteken’. De witte geribbelde lijnen voeren de voetganger vervolgens naar het stadhuis of daarlangs.”

Meer informatie op: www.houdelijnvrij.nl

De onthulde tegel roept op om de witte lijnen vrij te houden. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto