Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Bewoner De Fantasie wil beschoeiing afgerond zien

Wonen

Door Marcel Beijer

DE FANTASIE – Inno Bos, bewoner van het woonwijkje De Fantasie is helemaal klaar met de gemeente. Hij wil dat de gemeente de vervanging van de beschoeiing van de Weerwater-kade uitvoert tot aan zijn tuin. Nu is gestopt op vijf meter afstand.

Met de aanleg van het Rondje Weerwater vernieuwde de gemeente ook de beschoeiing van de kade die op vijf meter afstand is gestopt. Op die plek staat een forse bramenstruik. “Waarschijnlijk hadden ze er geen zin meer in”, veronderstelt Bos.

De ambtenaar met wie hij hierover sinds april herhaaldelijk contact had, bleek ineens onbereikbaar. “Toen ik contact wilde opnemen met die ambtenaar werd eerst gezegd dat hij op vakantie was, daarna kreeg ik te horen dat hij niet meer in Almere werkt. Niemand van zijn afdeling wist iets.” Bos wil die laatste vijf meter gedicht hebben omdat hij zijn eigen terras aan het water ook wil renoveren.”

Beschoeiing

Naast deze kwestie speelt ook een geschil over wie nu onderhoudsplichtig is voor de beschoeiing bij zijn tuin, die ook aan het Weerwater grenst. “Die moet ook vervangen worden. Als ik dat zelf moet doen ben ik zeker 15.000 euro kwijt. In mijn koopakte staat nergens dat ik verantwoordelijk ben voor het onderhoud. De gemeente liet later weten dat zij bij de verkoop van de kavels vergeten waren de onderhoudsplicht in de koopaktes op te nemen. Omdat er niet meer gereageerd werd heb ik op 14 augustus een officiële klacht ingediend. Ik kreeg direct een standaard ontvangstbevestiging, maar antwoord is tot op heden uitgebleven. Het zou toch fatsoenlijk zijn geweest als ons als bewoners minimaal gevraagd was of ze onze beschoeiing zouden meenemen. Nee, ze stoppen op vijf meter afstand.”

Onderzoeksbureau

Onlangs kreeg Bos plotseling een onderzoeksbureau aan de lijn die wilde weten of zijn klacht naar tevredenheid was opgelost. “Toen schoot ik een beetje uit mijn slof. Ik wacht namelijk nog steeds op antwoord. Dit grapje duurt nu al vijf maanden en er is nog steeds geen duidelijkheid.”

Volgens een woordvoerder van de gemeente is juist vorige week contact met Bos hierover opgenomen. “We zijn met hem in gesprek hierover. Ondertussen gaan we bij het Kadaster onderzoeken wie nu eigenaar is van de beschoeiing, want volgens onze gegevens is de beschoeiing van zijn tuin ook zijn eigendom en is hij ook verantwoordelijk voor het onderhoud.”

Bos beaamt dat er contact is geweest. “Er belde vorige week iemand van de gemeente die zich diep zei te schamen en dat er deze week contact met me opgenomen zou worden. Dat is nog niet gebeurd. Ik weet hoe het in sommige dossiers mis kan gaan, want ik heb zelf bij verschillende gemeentes gewerkt.”

Inno Bos bij de bramenstruik waar de beschoeiing stopt. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto