Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Across eerste plug-in hybride Suzuki

Auto

ALMERE - Suzuki start met de verkoop van de Across. Deze ruime en sportieve SUV, die sterk lijkt op de Toyota RAV4, is de eerste plug-in hybride van het merk en is leverbaar vanaf 65.000 euro. Een hoop geld, maar de Across is ook het topmodel van het Japanse merk.

Dat blijkt ook wel uit de zeer complete standaarduitrusting met onder meer LED-verlichting, stoelverwarming voor- en achterin, stuurwielverwarming, airconditioning, 19- inch lichtmetalen wielen, draadloos laden voor mobiele telefoons, 9-inch touchscreen, Suzuki Safety System Pro, met onder meer Dynamic Radar Cruise Control, Road Sign Assist, Lane Tracing Assist, Blind Spot Monitor, Pre-System en Rear Crossing Traffic Alert.

Suzuki levert de Across in ons land uitsluitend met een plug-in hybride aandrijflijn. Die bestaat uit de van Toyotya afkomstige 2,5 liter benzinemotor met 136 kW/185 pk, die wordt bijgestaan door een elektromotor met maar liefst 134 kW/183 pk en 270 Nm koppel. Bovendien is op de achteras nog een 40 kW/55 pk en 121 Nm sterke elektromotor gemonteerd.



Het systeemvermogen bedraagt maar liefst 225 kW/306 pk. Goed voor een acceleratie van 0 naar 100 km/uur in slechts 6,0 seconden.

Dankzij het 18,1 kWh lithium ion-accupakket kan de Across tot wel 75 kilometer achter elkaar volledig elektrisch rijden.

Efficiënte aandrijflijn

Met zijn efficiënte aandrijflijn is de Suzuki Across klaar voor de werkweek, maar met zijn standaard slimme vierwielaandrijving en bodemvrijheid van 190 millimeter is het nieuwe topmodel van Suzuki ook goed voorbereid op een avontuurlijk weekend. Aan boord is meer dan genoeg ruimte voor vijf volwassenen en hun bagage. Door de slimme locatie van het accupakket, blijft de bagageruimte ongewijzigd groot. Zelfs met het standaard reservewiel bedraagt deze 480 liter. Met de achterbank neergeklapt, is dit uit te breiden tot 1.604 liter. Het trekgewicht bedraagt 1.500 kilogram.

Eind september al zullen de eerste exemplaren van de Across geleverd worden.

Heel kort door de bocht is de Suzuki Across een licht gewijzigde Toyota RAV4, maar dan wel met een plug-in hybride aandrijflijn. (Foto: aangeleverd)

Met het 18,1 kWh accupakket kan de Across tot wel 75 kilometer puur elektrisch rijden. (Foto: MO)

Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto