Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Bewoners: ‘participatie Schelvisstraat moet opnieuw’

Wonen

Door Marcel Beijer

WATERWIJK - Bewoners van de Waterwijk vinden dat het participatieproces rond de komst van het appartementengebouw Waterstate aan de Schelvisstraat opnieuw moet. Ze schrijven dat in een brief aan de gemeenteraad.

In de brief dragen de bewoners, verenigd in de werkgroep Waterstate, een fors aantal voorbeelden aan waarbij het participatieproces in Almere niet goed is gegaan. ‘Participatie zou te allen tijde toegepast moeten worden, maar blijkbaar is dit voor de gemeente een moeilijk te nemen hobbel in het besluitvormingsproces, het vertraagt het proces kennelijk te veel of is anderszins te lastig of te moeilijk’, aldus de bewoners in de brief.

‘Daarom kunnen wij niet anders concluderen dat de gemeente Almere haar bewoners stelselmatig het democratische recht van participatie ontneemt van het door de gemeente zelf geaccordeerde coalitieakkoord 2018 - 2022 waarin de participatie helder staat omschreven. Een project als de voorgenomen bouw aan de Schelvisstraat in Almere Waterwijk is voor de bewoners van deze wijk zeer aangrijpend te noemen. Heeft zeer veel maatschappelijke en sociale gevolgen voor hen.’

De bewoners stellen daarom dat de gehele participatie van het project Waterstate aan de Schelvisstraat Almere Waterwijk opnieuw moet worden opgestart. ‘Sterker nog, het gehele hoofdstuk over participatie zou door uw Raad nog eens tegen het licht gehouden moeten worden en wellicht kan overwogen worden een andere manier (realiseerbaar én meetbaar) van bewonersoverleg in te stellen.’

Waterstate

Portefeuillehouder Maaike Veeningen, maar later ook wethouder Hilde van Garderen, gaf begin dit jaar ruiterlijk toe dat de participatie rond de Schelvisstraat niet goed was gegaan. In maart werd daarom - als doekje voor het bloeden - een inloopbijeenkomst georganiseerd om mee te praten over het ontwerp van het pand van vijf etages. Dat kon echter maar op drie punten: de kleurstelling, de verkeersituatie en de aanleg van het groen rond het pand. De bewoners vinden dat ze daarmee worden afgescheept en laten dat de gemeenteraadsleden nog eens weten met deze brief.

Boze Waterwijkers verlieten in februari de vergaderzaal toen de kwestie besproken werd. (Archieffoto: Live uitzending gemeente)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto