Afbeelding
Almere DEZE WEEK

PVV wil uitleg over dichtgetimmerde ramen ouderenwoningen

Wonen

ALMERE – De PVV heeft schriftelijke vragen gesteld over de ventilatie-mogelijkheden bij ouderenwoningen in Almere.

Aanleiding is het artikel dat op de voorpagina van Almere DEZE WEEK staat. Daarin doet een aantal ouderen van 55-pluswoningen aan de Meesterstraat beklag over de ramen die in hun appartementen preventief zich dichtgetimmerd. Ventileren is daardoor nagenoeg onmogelijk. Tijdens de afgelopen hittegolf liepen de temperaturen in de appartementen flink op.

Alhoewel de appartementen onder de verantwoordelijkheid vallen van verhuurder Woonzorg Nederland, wil de PVV van de gemeente weten of meer ouderen in Almere met dezelfde problemen kampen.

‘De 55-pluswoningen kunnen bewoond worden op een vrij jonge leeftijd namelijk vanaf 55 jaar en door ouderen die nog zelfstandig zijn. Bent u het met de PVV eens dat het preventief vastzetten van ramen voor deze doelgroep een zinloze actie is?’, zo vraagt PVV-raadslid Annette Rayer zich af.

‘Deelt u de mening van de PVV dat het schandalig is dat ouderen bij een extreme hitte, zoals een hittegolf of het koken van eten, niet alle ramen kunnen openzetten en bent u zich ervan bewust dat door slecht ventileren tijdens coronatijd en een hittegolf de kans op overlijden bij ouderen groot is?’

De partij roept de gemeente op om met Woonzorg Nederland in gesprek te gaan over deze kwestie.

Onder meer de 84-jarige mevrouw Göbel klaagde over de hitte in haar appartement. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto