Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Toenemende buienkans rond vrijdag

Algemeen

ALMERE - Na de vele regens van de afgelopen tijd waarbij op sommige plaatsen de normale maandhoeveelheid viel, hebben we voorlopig nog droog, zonnig en warm weer.

Een sterke uitloper van hoge druk afkomstig van de Azoren heeft zich via onze omgeving uitgebreid naar het noordoosten van Europa. Daardoor wordt met oostelijke winden warme continentale lucht aangevoerd met maximale temperaturen tot een graad of 30 in Almere.

Vlakke lagedrukgebieden ontstaan door de warmte meestal boven Frankrijk. Die veroorzaken niet zelden enkele onweersbuien die doorgaans in noordelijke richting koersen.

Deze keer komt de dreiging vanuit het zuidwesten en deze wordt gevoed door een depressie die richting Engeland koerst. In het kielzog komen enkele buien mee die rond vrijdag al hun opwachting kunnen maken in het westen van het land. In het tijdpad tot zaterdagochtend moeten we rekening houden met de passage van enkele buien (kleine kans op onweer erbij)

Vervolgens zien we het lagedrukgebied bij Engeland geleidelijk richting IJsland koersen.

Aan de zuidflank van het wegtrekkende laag ontstaan weer enkele celletjes van hoge druk zodat het met de buien verder wel meevalt de rest van het weekend. De temperatuur blijft op niveau in een zuidwestelijke stroming die we ook begin volgende week nog in huis hebben. Mocht de goed geoliede zuidwestelijke stroming nog even blijven bestaan bij de gratie van dat wegtrekkende lagedrukgebied, behouden we de zomerse middagtemperaturen nog enige tijd. De buienkans neemt dan ook nog niet sterk toe. Wel schakelen we over op een licht wisselvallig weerbeeld dat ook de eerste week van juli zal kenmerken. Hittegolven van kaliber komen er niet de eerste paar weken.

Meer info op www.weerprimeur.nl

Weerman Marc Putto

Woensdag min. 14, max. 28, wind ono. 3, neerslag 0% en zon 95%

Donderdag min. 15, max. 29, wind o. 3, neerslag 0% en zon 95%

Vrijdag min. 18, max. 30, wind o. 3, neerslag 40% en zon 90%

Zaterdag min. 19, max. 23-29, wind var. 3, neerslag 40% en zon 80%

Zondag min. 17, max. 23, wind zw. 3, neerslag 35% en zon 75%

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto