Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Buurt Belter Wijdestraat vergroent strook langs busbaan

Wonen

Door Robert Mienstra

WATERWIJK – Op initiatief van Rebecca Middelman hebben buurbewoners van de Belter Wijdestraat een strook langs de busbaan vergroent en insect- en vogelvriendelijk gemaakt. De bewoners werden ondersteund door de gemeente met een Groene Buurt Initiatief.

“Hier langs de busbaan stonden struiken. Die werden door de gemeente weggehaald”, vertelt Middelman. “Dat was om het voor de buschauffeurs overzichtelijk te maken. Toen heb ik de gemeente gebeld met de vraag wat ervoor terug kwam. Het antwoord was: gras. Nu vind ik dat de natuur niets aan gras heeft, het levert geen biodiversiteit op, insecten en vogels hebben er niks aan. Bovendien heb je planten nodig die water kunnen vast houden. Toen kwam de gemeente met het idee van het Groene Buurt Initiatief. Daar ben ik op ingegaan. Ik heb flink wat buurtbewoners verzameld die mee wilden doen. De voorwaarde was dat de bewoners het onderhoud gingen doen en de gemeente de planten leverde.”

Afgelopen vrijdag werden de planten door de gemeente geleverd. “Mijn neef is hovenier. Die heeft een beplantingsplan gemaakt. En kijk, die planten gaan we straks met de buurt in de grond zetten en onderhouden”, lacht Middelman trots.

In het langgerekte perk wordt ondermeer struikklimop geplant, salie, duizendknoop, sedum en mahonie. “Dat zijn echte insecten- en vogelplanten die we in de wijk nodig hebben.”

Het project langs de busbaan is het eerste Groene Buurt Initiatief in Waterwijk. “Ik hoop dat we hiermee ook andere mensen in Almere enthousiasmeren om hun steentje bij te dragen aan de natuur en om de wijken te vergroenen”, zegt Middelman.

Rebecca Middelman plant de insect- en vogelvriendelijke planten langs de busbaan. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto