Burgemeester Franc Weerwind (Foto: Maarten Feenstra)
Burgemeester Franc Weerwind (Foto: Maarten Feenstra)

Weerwind: ‘Besluit aan formatietafel al over IJmeerverbinding’

Politiek

ALMERE – Burgmeester Franc Weerwind is van mening dat een nieuw kabinet een besluit moet nemen over de aanleg van de IJmeerverbinding tussen Almere en Amsterdam. Het onderwerp moet al aan de formatietafel worden meegenomen.

Dat laat Weerwind weten op de website van Bouwend Nederland, de vereniging van bouw- en infrabedrijven. Voorzitter Maxime Verhagen bracht vorige week een werkbezoek aan Almere, waarin hij stelde dat Flevoland, en in het bijzonder Almere, een ‘substantiële bijdrage’ wil en kan leveren aan het terugdringen van de woningnood.

100.000 woningen

In Flevoland is ruimte voor meer dan 100.000 woningen ten behoeve van Almere, Flevoland en de Metropoolregio Amsterdam. Almere wil 50.000 woningen in Pampus bouwen onder voorwaarde dat de IJmeerverbinding er komt. Verhagen zei tijdens het werkbezoek dat Bouwend Nederland die ambitie ondersteunt. “Er is een actieve rol van het Rijk nodig op de woningmarkt. Hierbij is in het nieuwe kabinet een regierol weggelegd voor een minister voor Wonen en Ruimtelijke Ordening,” 

Weerwind

Burgemeester Franc Weerwind is ook van mening dat het Rijk nu aan zet is. “Aan de formatietafel zal moeten worden besloten of de IJmeerverbinding wordt aangelegd. Almere heeft de ambitie om niet alleen kwantiteit maar vooral ook kwaliteit toe te voegen aan de stad. Hier kunnen we in praktijk laten zien hoe de duurzame stedenbouw van de toekomst eruit gaat zien.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto