Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Bewoners Haven kunnen deze zomer kamperen op de Buurtcamping

Algemeen

Door Petra Onderwater
HAVEN – Bewoners van Almere Haven kunnen deze zomer een weekendje kamperen op de Buurtcamping. Het manifestatieveld bij de jachthaven verandert van 12 tot en met 14 juli in een echt campingterrein. “In een gemoedelijke sfeer kunnen Havenaren elkaar daar ontmoeten en beter leren kennen”, vertellen Wil Spaans en Jeroen van der Meulen, medebeheerders van de Buurtcamping Haven.


De Buurtcamping is een landelijk initiatief dat in 2013 van start ging met één camping in Amsterdam. Vorig jaar waren er in het hele land 20 buurtcampings en dit jaar zijn dat er 39. “Het is mooi initiatief, waar je gewoon heel vrolijk van wordt”, vindt Spaans. Zij was vorig jaar betrokken bij de Buurtcamping in het Beatrixpark. “Die komt er deze zomer ook weer, maar zelf woon ik al jaren in Haven en het leek me geweldig om dit initiatief hier ook van de grond te krijgen”, vertelt Spaans. “Ik had al snel een enthousiast team om me heen verzameld en we bruisen van de ideeën voor deze eerste Buurtcamping in Haven.”

Vrijwilligers

De Buurtcamping moet zorgen voor meer saamhorigheid onder buurtbewoners. “Veel mensen kennen hun buren tegenwoordig niet of nauwelijks. Op de Buurtcamping kunnen ze elkaar leren kennen. Gezellig met elkaar barbecueën, een bakkie doen of bij het kampvuur naar verhalen luisteren. We organiseren allerlei activiteiten en er zal ook zeker een Bonte Avond op het programma staan”, vertelt Van der Meulen. “We zoeken overigens ook buurtbewoners die als vrijwilliger de handen uit de mouwen willen steken. Bijvoorbeeld bij de op- en afbouw van de camping, het organiseren van activiteiten, receptie- en schoonmaakwerk.”
Mooie mix

De camping krijgt een sanitairvoorziening en een receptie en er is plek voor maximaal 100 tentjes (geen caravans en campers). “We willen graag een mooie mix van buurtbewoners. Het moet voor iedereen mogelijk zijn om een mini-vakantie bij ons te boeken”, benadrukt Spaans. “Een derde van de plekken is daarom gereserveerd voor mensen met een kleine portemonnee, een derde voor vrijwilligers van de Buurtcamping en een derde voor alle andere buurtbewoners. Er komt ook een Tante Leen-tent, waar mensen indien nodig kampeerspullen kunnen lenen. Wie een tentje, luchtbed, slaapzak, kampeerstoelen en dergelijke over heeft, kan deze spullen hiervoor doneren. Verder zoeken we samenwerking met lokale ondernemers, die wellicht ook een bijdrage willen leveren.”
Het team heeft er zin in en is druk aan het brainstormen over de verdere invulling van de Buurtcamping. “We hebben een droomtekening gemaakt ter inspiratie. Mensen die met ons verder willen dromen, zijn van harte uitgenodigd om hun ideeën met ons te delen.”
Meer informatie of het reserveren van een kampeerplek: http://almerehaven.debuurtcamping.nl.
<IN KADER>
Buurtcamping Beatrixpark

De Buurtcamping komt deze zomer ook weer naar het Beatrixpark in Almere Stad. Van 12 t/m 14 juli kunnen buurtbewoners daar hun tent opslaan. Vrijwilligers zijn ook hier van harte welkom. Meer informatie of het reserveren van een kampeerplek: https://beatrixpark.debuurtcamping.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto