Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Klassieke muziek voor een nieuwe generatieAlmeerse scholieren werken toe naar presentaties op festival Who’s Next

Algemeen

ALMERE - Ook dit jaar laat het festival Who’s Next Almeerse jongeren kennismaken met klassieke muziek. Ruim 350 leerlingen van Arte College, Baken Stad College, Oostvaarders College en PrO Almere werken al vanaf januari aan verschillende muzikale projecten. Tijdens het festival op 8 en 9 april zullen zij het eindresultaat vertonen in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF).


De leerlingen maken kennis met klassieke muziek via een van de volgende projecten: Dans, Koor, Muziektheater en Leerorkest. Zij worden begeleid door ervaren workshopleiders en professionele muziekensembles. Tijdens het festival zelf krijgen de leerlingen de kans om aan het publiek te laten zien wat zij hebben bereikt. Verder zijn er tijdens het festival optredens van onder andere het Ebonit Quartet, het Ricciotti Ensemble en musici van Splendor Amsterdam.

Nieuwe directeur

Jojanneke van de Weetering is sinds dit seizoen de nieuwe directeur van Who’s Next. “Ik vind het belangrijk dat ook jongeren in aanraking worden gebracht met de wereld van de klassieke muziek, op een manier die aansluit bij hun belevingswereld. Ik ben trots op het feit dat we bij de komende editie met dezelfde Almeerse middelbare scholen samenwerken”, aldus Van de Weetering. “Who’s Next begint een begrip te worden de stad. We hebben de ambitie om de naamsbekendheid uit te bouwen en de scholieren nog meer deelgenoot te maken van het project. Een mooie uitdaging.”
Kijk voor meer informatie op www.whos-next.nl en www.kaf.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto