Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Almeerse Sichi Yang in halve finale Holland’s got Talent

Algemeen

ALMERE – De Almeerse Sichi Yang staat in de halve finale van de tv-talentenjacht Holland’s got Talent. De klassiek geschoolde zangeres wist de jury eerder te overtuigen met een prachtig Chinees lied. Op zaterdag 9 maart vanaf 20.00 uur worden de opnames van de halve finale uitgezonden door RTL4.


Sichi Yang is geboren in Shanghai. “Ik ben afgestudeerd aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag en heb enkele concerten gegeven in het concertgebouw van Amsterdam en enkele in Europa”, vertelt zij. In 2008 ging ze terug naar China en werkte in een entertainmentbedrijf voor cultuur- en onderwijsuitwisseling tussen Nederland en China. Sichi Yang woont sindsdien afwisselend in Shanghai en Almere.
“Ik heb niet veel tijd meer kunnen besteden aan mijn zangcarrière”, vertelt zij. “In 2018 zag ik het programma Holland’s got Talent en dat kon voor mij een kans zijn om opnieuw de weg naar het podium te vinden.” Juryleden Angela Groothuizen, Dan Karaty, Chantal Janzen en Paul de Leeuw waren onder de indruk van haar optreden en vonden alle vier dat zij een plek verdiende in de halve finale. Wat de zangeres daar laat horen, is nog een verrassing.
Sichi Yang zingt Italiaanse, Engelse en Franse opera arias en musical liedjes, evenals Chinese en Nederlandse liederen. Daarnaast geeft zij ook zangles. Mail voor meer informatie of boekingen naar limin388@hotmail.com.

Kijk hier het vorige optreden van Sichi Yang in Holland’s Got Talent terug. 

(Foto: Kunstlinie x Black Childish)
Tentoonstelling 'Stille Wateren' vertelt verhaal over slavernijverleden Uit 20 uur geleden
Farah en Seka uit Almere staan in de finale van Mrs Netherlands Universe. (Foto: Gerard Nuijten)
Tweede Almeerse finalistes Mrs Netherlands Universe Algemeen 21 uur geleden
Jos van Hulst (derde van rechts) benadrukte eind januari tijdens een speciale raadsbijeenkomst dat kunst en cultuur gelijke tred moeten houden met de groei van de stad. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Noodkreet theatergroep Suburbia over bezuiniging op kunst en cultuur Algemeen 21 uur geleden

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto