Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Shantykoor Almere op zoek naar sponsors en donateurs‘Het water staat ons aan de lippen’

Algemeen

ALMERE – Het Shantykoor Almere komt in actie om het voortbestaan van het koor te kunnen garanderen. ‘Help, het water staat ons aan de liepen’, aldus het koor op de actieflyer.


Het koor telt 50 leden en bestaat 18 jaar. “Het wordt nu noodzakelijk om het instrumentarium, de geluidsinstallatie en de transportmiddelen aan de tijd aan te passen”, vertelt Edze Hiemstra namens het koor. “Door het vertrek van onze vaste pro deo dirigent Patrick Lansbergen werd het bovendien noodzakelijk een andere dirigent te zoeken.”
Om de kwaliteit van het koor te bestendigen en waar nodig te verbeteren, heeft het bestuur besloten om een professionele dirigent aan te trekken. “Dit betekent een behoorlijke aanslag op de financiële middelen. Om het voortbestaan van het koor te garanderen zijn we daarom op zoek naar sponsors en donateurs van buitenaf.”
Tijdens een kleine rondgang is volgens Heimstra al gebleken dat het Shantykoor op veel sympathie kan rekenen, mede vanwege het feit dat het Shantykoren Festival tijdens het Havenfestival in september volledig door het koor wordt georganiseerd. “De sfeervolle uitstraling van de koren die daar hun zeemansliederen ten gehore brengen, wordt door de vele tienduizenden bezoekers hoog gewaardeerd.”
Bedrijven of organisaties die het koor willen steunen, kunnen contact opnemen met Edze Hiemstra, 06- 22518074 of hiems70@ kpnmail.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto