Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Escaperoom stadhuis brengt scholieren dichter bij gemeenteraad

Algemeen

Door Robert Mienstra
STAD – In het stadhuis probeerden vorige week 6 groepen leerlingen en studenten van het Baken en Windesheim te ontsnappen uit de raadszaal. Zij deden mee aan de escaperoom die de gemeente daar had ingericht.


Met de escaperoom wil de gemeente leerlingen op een speelse manier inzicht geven in de gemeentepolitiek. Door met elkaar puzzels op te lossen en na te denken over politieke en maatschappelijke zaken moesten de leerlingen de sleutel van de raadszaal vinden om te ‘ontsnappen’. De leerlingen werden ondersteund door een aantal gemeenteraadsleden. Na afloop spraken de leerlingen met de raadsleden na hoe het spel ging en ook over het gemeenteraadswerk.
De groepen reageerden enthousiast op de activiteit, maar vonden de opdrachten pittig. Van deze zes groepen heeft één groep, die van Windesheim, daadwerkelijk op tijd het slot los gekregen met nog 50 seconden op de klok. Een paar andere groepen waren dichtbij, maar helaas te laat.

Doelgroepen

“Door het organiseren van de Escaperoom probeert de gemeente allereerst jongere doelgroepen meer te betrekken bij de lokale politiek. Mocht de Escaperoom een succes gebleken zijn na evaluatie, dan zouden we daarnaast kunnen kijken of we ook andere doelgroepen, die misschien op dit moment minder betrokken zijn bij lokale politiek, door middel van dit instrument meer kunnen laten zien van wat het werk van raadslid inhoudt en waarom het belangrijk is om betrokken te zijn bij wat er in de stad gebeurt”, meldt de gemeente.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto