Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Rabobank Almere Haven Festival wordt spectaculair

Algemeen

HAVEN - Almere Haven vormt van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september het toneel van de achttiende editie van het Almere Haven Festival. Liefhebbers van botters maar ook van klassieke muziek, cultuur en kunst komen aan hun trekken.


Er staan bijvoorbeeld bijzondere optredens van bekende orkesten en koren op het programma. Op zaterdag brengen het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Toonkunstkoor Amsterdam tijdens het Havenkom Concert verschillende fragmenten uit beroemde opera’s ten gehore. Het gratis concert vindt plaats in de sfeervolle havenkom van Almere Haven en biedt plaats aan maar liefst 5.000 man publiek. Ook op vrijdag en zondag kan genoten worden van verschillende orkesten en optredens.

Zuiderzee


Verder bruist de sfeervolle haven in het oudste deel van Almere van de optredens van bekende orkesten, shantykoren en acts, een enorme brocante- en antiekmarkt en kan er genoten worden van diverse proeverijen. Traditioneel wordt het festival afgetrapt met een spectaculaire botterrace. De Zuiderzeewet krijgt op verschillende manieren aandacht in de programmering van het Almere Haven Festival. Zo staat zondag het Gitaarspektakel aan Zee op het programma. Vijftig gitaristen spelen een bijzonder repertoire waarbij dit jaar vanwege het thema een bijzonder waterorgel zijn opwachting maakt. De zee speelt ook de hoofdrol in het repertoire van de diverse shantykoren die zondagmiddag op het programma staan. Op drie verschillende podia bezingen koren uit binnen- en buitenland met shanty’s, zeemansliederen en ballades het rauwe leven op zee. Een volledig overzicht van alle activiteiten en tijden staat op www.almerehavenfestival.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto