Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Aeres MBO kookt soep bij Voedselloket Almere

Algemeen

ALMERE - Klanten van het Voedselloket Almere konden al in de kerstsfeer komen met een kopje pompoensoep en een gratis kerstsoeppakket. De studenten Food&Lifestyle van het Aeres MBO Almere hebben samen met Petra Beldman (Viva La Soepie) pannen met soep gekookt en uitgedeeld vanuit de foodtruck aan de klanten van het Voedselloket Almere. Wethouder René Peeters kwam ook langs om een kopje soep te proeven.


De studenten van Aeres MBO Almere hebben circa honderd tassen gevuld met het recept van de soep van Viva la Soepie en de bijbehorende ingrediënten. ‘Zo kunnen de klanten van het Voedselloket de soep nog eens zelf maken met de feestdagen’.

Soepie

Deze kerstsoepactie was een initiatief van Aeres MBO Almere en Viva La Soepie. Al vroeg in de morgen zijn de studenten en Petra aan de slag gegaan om de soep te bereiden en de ‘kersttassen’ te vullen in de keuken van restaurant ‘l Ecole van het Echnaton. ‘Bijzonder leuk om iets te doen voor mensen die met kerst weinig te besteden hebben en hen te leren hoe je eenvoudig een soep zelf kan maken.’ Naast de pompoensoep konden de klanten ook de erwtensoep proeven die gemaakt is door Sterre van ‘Op Rolletjes’.
Een rode draad van de opleiding Food&Lifestyle is dat eten en drinken een enorme meerwaarde kan hebben voor een duurzame en gezonde samenleving. Daarbij wil Aeres MBO Almere graag in contact komen met het bedrijfsleven en de gewone Almeerse burger en de wijze waarop die met eten en drinken omgaan.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto