Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Tante Truus in actie voor opleidingen

Algemeen

STAD CENTRUM - Tv-kok Sharon de Miranda organiseert komende weken met het restaurant van lunchroom Tante Truus de kerstactie ‘Geef ze een Kans’, waarmee ze de medewerkers met een verstandelijke beperking in staat stelt een volwaardige opleiding te volgen.


Van de bijna dertig medewerkers is een deel in staat om een horeca-opleiding te volgen en bij een goede afloop een baan te bemachtigen in de keuken of in de bediening van een restaurant of cateraar. Om deze ‘Toppers van Tante Truus’ extra te begeleiden is geld nodig. Vrijdag 15 december aanstaande trapt Sharon - in samenwerking met het maandblad Ditjes & Datjes - af met een kerst high tea bij Tante Truus aan de Marktmeesterstraat 142-143. Deelname aan de high tea kost 12,50 euro, wat ten goede komt aan ‘Geef ze een kans’.

Banen

Verder wordt voor particulieren en bedrijven de mogelijkheid geboden om de kerstactie van Tante Truus te steunen door geld te storten en een plaats te bemachtigen in de ‘sponsorboom’ van Tante Truus. Sharon de Miranda werkt al jaren bij het lunchrestaurant Tante Truus en heeft landelijke bekendheid gekregen door haar tv-optredens en als kok van Ditjes & Datjes, dat maandelijks door meer dan anderhalf miljoen Nederlanders wordt gelezen. “Het is fantastisch hoe sommigen zich ontwikkeld hebben. Met de goede opleiding maken ze kans op banen in de horeca”, aldus Sharon. “Daar wil ik mij ik graag voor inzetten. Geef deze mensen een kans om zich verder te ontwikkelen.”
www.tantetruusalmere.nl (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto