Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Bram Koedam en Marit Kamstra winnen IVIO – Andries Greiner schrijversprijs

Algemeen

Door Robert Mienstra
LELYSTAD – De IVIO – Andries Greiner Prijs is dit jaar in de categorie onder 25 gegaan naar Marit Kamstra. In de categorie boven 25 won Bram Koedam. Uit handen van initiator Andries Greiner ontvingen beide schrijvende Almeerders in het Mc3Park in Lelystad een cheque ter waarde van 1250 euro. De prijs werd voor de negende keer uitgereikt.


Marit Kamstra (18) schreef het verhaal ‘appeltaart’. “Dit gaat over mijn oma die dement werd. Het onderwerp van mijn verhaal staat daardoor dicht bij mij. Het was emotioneel om het verhaal te schrijven.” Kamstra studeert momenteel aan de kunstopleiding ArtEZ in Zwolle. “Ik wil later het onderwijs in. Maar ik ga zeker door met schrijven. Ik ben momenteel bezig met een roman.”
De prijswinnaars hebben beiden wat met onderwijs. Koedam (34) is docent maatschappijleer op het Helen Parkhurst. Literair timmert hij al een tijdje aan de weg. Ooit won hij de jonge schrijversprijs en vorige jaar viel hij met zijn scenario voor de film Stripheldenbuurt bij het Almeers filmfestival ook al in de prijzen.

School

Zijn verhaal ‘Een beetje Kafkaësk’ speelt op een middelbare school waar een docent voor reuring zorgt. “Het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen op Almeerse scholen. Maar als schrijver heb ik die uitvergroot. Maar maak je geen zorgen, ik noem de scholen niet”, zegt de schrijver er met opgeheven vinger bij.
Saillant detail daarbij is dat een van de juryleden. Henk Soomers, inspecteur van het onderwijs in Flevoland was.
De prijsuitreiking was in handen van juryvoorzitter Andries Greiner. De jury bestond verder uit Ilse Ruijters, Marion Wichard en Henk Soomers.
Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto