Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Nieuwe vleugel Aeres MBO Almere geopend

Algemeen

POORT – Met het doorknippen van een enorme strik, heeft wethouder René Peeters vrijdag 6 oktober de nieuwe m(bo)- vleugel van Aeres MBO Almere officieel geopend. Aeres VMBO en Aeres MBO zijn de nieuwe namen voor Groenhorst.

Voor de nieuwe mbo-vleugel is 2.900 vierkante meter bijgebouwd aan het bestaande schoolgebouw aan de Heliumweg 1 in Almere Poort. De moderne school biedt nu onderdak aan 900 vmbo-leerlingen en 400 mbo-studenten.

Schooldirecteur Bauke Houtsma: “Naast onze naamswijziging van Groenhorst in Aeres VMBO en Aeres MBO, beschikken we nu over een modern schoolgebouw waarin beide afdelingen vanuit hun eigen én gezamenlijke cultuur invulling geven aan het onderwijs waar Aeres Almere voor staat. We zijn dé school die stad en natuur verbindt.”

Houtsma gaf hierna het stokje door aan Yoël Schuller, strategisch adviseur van de Floriade. Hij vertelde over de bouw van de Floriade. Daarna was het de beurt aan wethouder René Peeters om de mbo-vleugel officieel te openen.

Stedelijk groen

Bij Aeres VMBO Almere volgen alle leerlingen het profiel Groen in de leerwegen BB, KB en GL. Daarnaast biedt de school Het Groene Lyceum aan. Dit is een combinatie van vmbo en mbo die leerlingen in zes jaar klaarstoomt voor het hbo. Aeres MBO Almere verzorgt de opleidingen Dierverzorging, Paardensport en -houderij, Groene ruimte, Bloem, groen en styling, Toegepaste biologie en Food & lifestyle.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto