Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Grote Tiny Housing Manifestatie van start

Algemeen

HOMERUSKWARTIER - Op het BouwEXPO terrein in Almere Poort ging zaterdag de Tiny Housing Manifestatie van start. Wethouder Tjeerd Herrema opende de manifestatie. Wie alles wil weten over klein wonen kan nog tot en met zaterdag 7 oktober terecht op het terrein naast de Homerusmarkt.


Herrema zette tijdens de opening raadslid Marco de Kat in het zonnetje door tijdelijk een plein naar hem te vernoemen. De Kat maakte zich sterk voor de Tiny Houses. Almere ziet deze trend naar kleiner wonen ook en wil graag mensen deze nieuwe en bijzondere bouwstroom laten ontdekken. Met deze manifestatie van een week, kan iedereen langskomen, vragen, kijken en beleven hoe het is om in een Tiny House te wonen.
De EXPO gaat over méér dan vrijstaande kleine huizen. Ook prototypes van geschakelde en gestapelde woonvormen zijn bij het experiment betrokken. Het EXPO-terrein telt twaalf zeer uiteenlopende initiatiefnemers die in een hoge dichtheid hun idee realiseren. Bezoekers kunnen kennismaken met de initiatiefnemers en hun huisjes, er zijn rondleidingen en kinderworkshops van KAF (Kunstlinie Almere Flevoland).
Gedurende de hele week zijn er nog eens tien extra tiny houses te bezichtigen die door de Stichting Tiny Nederland zijn georganiseerd. Deze huisjes zullen na afloop van weer wegrijden. De week wordt op zaterdag 7 oktober afgesloten met een heuse Jamboree met buitenlandse gasten van de Stichting Tiny Nederland. Ook is er op zaterdag 7 oktober, om 16.15 uur, de eerste recordpoging ‘Hoeveel mensen passen er in een Tiny House’.
Het hele programma tot en met zaterdag 7 oktober staat op www.bouwexpo-tinyhousing.nl

Uit de krant